Genetické predurčenie – mýtus, alebo realita

  • Téma: Potravinárstvo, Biotechnológie, Zdravie
  • Miesto konania: Aupark Shopping Center
  • Prezentuje: Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
  • Prednášajúci: doc. Ing. Radoslav Židek, PhD.,
  • Dátum a čas začiatku: 29. 09. 2017 10:30

Informácie

Obsah prednášky:
Prednáška poukazuje na najnovšie poznatky vedy týkajúce sa jedinečnosti každého človeka a s tým spojených rizík a predurčení, k určitému spôsobu stravovania, športovému potenciálu a celkovému zdraviu človeka. V priebehu prednášky bude poukázané na rôzne formy génov, ktoré môžu meniť naše vnímanie sveta, náš životný štýl, alebo mieru rizika pri nesprávnej kompozícii živín.

Profil prednášajúceho:
doc. Ing. Radoslav Židek, PhD - pôsobí ako učiteľ na fakulte Biotechnológie a potravinárstva pri SPU v Nitre. Jeho výskum je zameraný na aplikáciu molekulárno genetických metód v hodnotení rizík kompozície živín a životného štýlu, ktoré vychádzajú s poznatkov nutričnej genomiky.

Newsletter

Zaregistrovať

Projekt je spolufinancovaný Európskou komisiou v rámci programu Horizont 2020 akciami Marie Sklodowska-Curie.

Festival vedy  - Európska noc výskumníkov 2016 - 2017, Grantová zmluva, č. 723000

Novinky

všetky novinky

Darujte 2% pre FESTIVAL VEDY

Aj v roku 2018 môžete prispieť 2% na podporu a popularizáciu slovenskej vedy v spoločnosti. Ako sme využili 2% v minulosti? V roku 2017 Vaše 2% pomohli zorganizovať podujatie...