Genetické predurčenie – mýtus, alebo realita
- Téma: Potravinárstvo, Biotechnológie, Zdravie
- Miesto konania: Aupark Shopping Center
- Prezentuje: Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
- Prednášajúci: doc. Ing. Radoslav Židek, PhD.,
- Dátum a čas začiatku: 29. 09. 2017 10:30
Informácie
Obsah prednášky:
Prednáška poukazuje na najnovšie poznatky vedy týkajúce sa jedinečnosti každého človeka a s tým spojených rizík a predurčení, k určitému spôsobu stravovania, športovému potenciálu a celkovému zdraviu človeka. V priebehu prednášky bude poukázané na rôzne formy génov, ktoré môžu meniť naše vnímanie sveta, náš životný štýl, alebo mieru rizika pri nesprávnej kompozícii živín.
Profil prednášajúceho:
doc. Ing. Radoslav Židek, PhD - pôsobí ako učiteľ na fakulte Biotechnológie a potravinárstva pri SPU v Nitre. Jeho výskum je zameraný na aplikáciu molekulárno genetických metód v hodnotení rizík kompozície živín a životného štýlu, ktoré vychádzajú s poznatkov nutričnej genomiky.