Veda na zjedenie

  • Téma: Biotechnológie, Biológia, Živá príroda a chemické vedy
  • Miesto konania: Europa Shopping Centre
  • Prezentuje: Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Informácie

Nepremeškajte skvelú a dokonca chutnú prezentáciu o histórii surovín potrebných k výrobe potravín ako chlieb, čokoláda, med, pivo, víno, aj čaje. Čaká vás stručný výklad a prehľad o používaných surovinách potrebných na ich výrobu (vzorkovnica obilnín, sladov, chmeľu, čajov, medu), hodnotenie kvality surovín vhodných na ich výrobu, ale aj vysvetlenie jednotlivých krokov výroby a ich postupnosť. Príďte sa na vlastné oči presvedčiť, čo je to lepok, zistiť, aké sú jeho funkcie pri tvorbe cesta a jeho vplyv na kvalitu pečiva. Ale nahliadnuť budete môcť aj do alchámie výroby piva a sladu. Vaše chuťové poháriky poteší ochutnávka rôznych druhov medov zo Slovenska a zahraničia a myseľ zamestná živá diskusia s odborníkmi.

Newsletter

Zaregistrovať

Projekt je spolufinancovaný Európskou komisiou v rámci programu Horizont 2020 akciami Marie Sklodowska-Curie.

Festival vedy  - Európska noc výskumníkov 2016 - 2017, Grantová zmluva, č. 723000

Novinky

všetky novinky

Darujte 2% pre FESTIVAL VEDY

Aj v roku 2018 môžete prispieť 2% na podporu a popularizáciu slovenskej vedy v spoločnosti. Ako sme využili 2% v minulosti? V roku 2017 Vaše 2% pomohli zorganizovať podujatie...